AC-service i Stockholm

Är det så att din AC som du har i bilen har fått en märkbart sämre effekt eller är det så att den helt och hållet har slutat fungera? Då är denna ac-service i Stockholm verkligen någonting för dig, och det är ju så att ett AC-system behöver bli servad regelbundet för att denna skall kunna fungera som den ska. Om man inte servar den så kan man behöva betala stora kostnader för reparationer av den i framtiden.

AC-servicen bör göras reglebundet
Det är med hela 5-8% som köldmedlet i ett AC-system minskar per år. När denna förlust sker så behöver kompressorn i AC-systemet arbeta mycket hårdare för att det skall bli samma effekt av det. Detta kan bli väldigt jobbigt för kompressorn och det kan senare leda till att den går sönder vilket blir mycket kostsamt för dig.

Det finns en del tips att tillgå när det gäller AC-systemet, och dessa är bland annat att man skall låta den vara på året runt, alltid skall byta kupéfilter då den servas, kontrollera oljan i systemet hos verkstaden och att man regelbundet skall göra AC-service.

Kan leda till allergiska besvär
Tecken på att man behöver gå och göra en rengöring av AC-systemet är om ögonen blir irriterade av att du har igång den i bilen, om det luktar lite unket eller om bilen ofta står parkerad utomhus. Det är väldigt mycket som kan samlas i förångaren, så som pollen, damm, smuts och fukt. Detta kan till och med leda till allergiska besvär så det är väldigt viktigt att man tänker på att göra en AC-service.